Sanal Gerçeklik Uygulamaları

Meta veri tabanının yükselişi ve sürükleyici teknolojilerdeki sürekli ilerlemelerle birlikte sanayi sektörü radikal bir dönüşüm yaşıyor. Eğitim üretim alanı için temel bir süreç olsa da sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin endüstriyel eğitimde çeşitli uygulamaları vardır. Tüketici tabanlı VR cihazlarının geliştirilmesinde ve benimsenmesinde son dönemde yaşanan artış sayesinde.

VR tabanlı eğitim, endüstriyel iş gücü için yeni ufuklar açma potansiyeline sahiptir. Endüstriyel segmentte VR'yi ilk benimseyenler, teknolojinin ön saflardaki çalışanları eğitme konusunda benzersiz ve büyüleyici yollarını sergiledi. Sanal gerçeklik uygulaması geliştirme daha karmaşık hale geldikçe , sürükleyici öğrenmeye olan talep artıyor.

Geleneksel endüstriyel eğitim süreci
Geleneksel endüstriyel ve üretim eğitimi süreci her zaman pahalı ve zaman alıcı olmuştur. Geleneksel yaklaşımlarda eğitim genellikle iş başında eğitim veya sınıf eğitimi şeklinde yerinde gerçekleşir.

Çalışanları eğitmeye yönelik geleneksel yaklaşım, bir veya daha fazla eğiticinin katılımını içerir ve çoğu zaman onları meşgul eder. Ayrıca, yeni işe alınan veya stajyer uzak bir yere yerleştirildiğinde, kuruluşların bu kişilerin sahada eğitim masraflarını da karşılaması gerekiyor. Üstelik geleneksel eğitim, tehlikeli arazilerde veya yanıcı ortamlarda çalışanlar için son derece riskli olabilir.

Geleneksel eğitim yaklaşımının dezavantajları
Zaman alıcı: Her operatör grubu için monoton ve zaman alıcı eğitim
Erişim zorlukları: Kurulum, bakım ve denetim gibi farklı süreçlerin basılı kılavuzlarını yönetme ve bunlara erişme
Karmaşık görevler: Kağıt bazlı bir kılavuzla karmaşık görevleri anlamakta ve bunları yerine getirmekte zorlukla karşılaşın
İnsan hataları: İşçiler tarafından yapılan yüksek hata olasılığı ve genel performansın ölçülmesinde yanlışlık
Güvenlik: Farklı rollere sahip bir operatör, herhangi bir sürecin kılavuzlarına erişebilir ve bu da güvenlik eksikliğine neden olur
VR, endüstriyel eğitim zorluklarının üstesinden gelmeye nasıl yardımcı olabilir?

Psikologlara göre insanın bir şeyi üç boyutlu olarak etkileşime geçirme eğilimi, onu bir kağıt parçası üzerinde algılamaktan daha fazlasıdır. Dolayısıyla sanal gerçeklik gibi sürükleyici teknolojilere olan ihtiyaç ortaya çıktı. Sanal gerçeklik, işçilere daha ilgi çekici, gerçek dünya deneyimi sunarken, her türlü endüstriyel eğitim için güvenli bir ortam yaratıyor.

Sanal gerçeklik, geleneksel eğitim yöntemlerinin zorluklarını ele alırken endüstriyel işgücünün becerilerini artırmanın en güvenli ve en akıllı yolunu sunuyor. VR, çalışanların eğitim deneyimini, onlara geleneksel yönteme göre daha ilgi çekici, etkileşimli ve daha hızlı bir öğrenme deneyimi sunarak yeni bir düzeye taşımak için burada. En son teknolojiye sahip VR cihazlarıyla, ön saflardaki çalışanlar eğitim modüllerine veya kılavuzlara her zaman, her yerden erişebilir.

Endüstriyel eğitimde VR uygulamaları
VR'nin endüstriyel eğitimdeki uygulamaları çok çeşitlidir . İşte endüstriyel eğitimdeki en iyi beş VR uygulaması.

1. Yeni işe alım

Sanal gerçeklik, yeni katılan saha çalışanlarına dikkate değer bir işe alım deneyimi sağlamak için en uygun seçenek olarak görülüyor. Yeni işe alınan üyeler sürükleyici doğasının tadını çıkarırken, işe alım sürecini kolaylaştırır.

VR aynı zamanda insani bağlantıları da güçlendirerek yeni çalışanların diğer çalışanlarla sanal olarak iletişim kurmasını sağlıyor. Örneğin Accenture, Microsoft'un AltSpaceVR platformunda "Nth Floor" adı verilen sanal bir katılım alanı oluşturdu.

2. Grup eğitimi

VR eğitimi, bir grup çalışanın uzaktan pratik eğitimi için en iyi şekilde uygulanabilir. Farklı fiziksel konumlardaki çalışanların tek bir kurulumda öğrenmesine ve etkileşime girmesine olanak tanır. VR, yöneticilerin saat dilimleri ve kıtalar arasında ekip eğitim oturumlarını koordine etmesini kolaylaştırır.

Bir grup işçiyi tek bir platform üzerinden eğitmek için VR'nin benimsenme oranı son iki yılda arttı. Üstelik farklı bölgelerden birden fazla kişinin eğitilmesine ilişkin masraflar neredeyse yok denecek kadar azdır.

3. Tehlikeli iş eğitimi

VR cihazları, özellikle riskli veya pahalı ortamlarda, ağır sanayilerde çalışanların eğitimi için son derece uygundur. Sanal gerçeklik, saha çalışanlarının potansiyel olarak tehlikeli durumlarda çalışırken kendilerini güvende ve güvende hissetmelerini sağlar.

Örneğin, saha çalışanları HTC Vive veya Quest 2 takarak, gerçek dünyada yeniden yaratılması söz konusu olmayan ölüm kalım durumlarını deneyimleyebilirler. Sürükleyici VR teknolojisi, Tyson Foods'un ölüm ve yaralanma oranlarını %20 oranında azaltmasını sağladı.

4. Krize hazırlık eğitimi

VR, saha çalışanlarını patlamalar, toksik salınımlar, kar fırtınası, sel, deprem, yangın vb. acil durumlara karşı eğitmek ve hazırlamak için en iyi seçimdir. Sürükleyici VR kulaklıkları, çalışanların ve saha operatörlerinin bu tür potansiyel krizlerle verimli bir şekilde başa çıkmasını sağlayarak personelin maruz kaldığı riski azaltır. ve mülk.

Örneğin, ön saflardaki çalışanlar, VR ile endüstriyel ortam bağlamında kalarak araçlara ve endişe verici durumlara aşina olabilirler. Sanal gerçekliğin en iyi yanı, çalışanlarınızı bunlara hazırlamak için acil durum senaryolarını gerektiği kadar yeniden oluşturabilmenizdir.

5. Bakım ve muayene eğitimi

Modern zamanlarda endüstriyel makineler muayene ve tamir edilemeyecek kadar karmaşık hale geliyor. Bununla birlikte, sanal gerçeklik, bakım ve ekipman onarımı eğitim sürecini kolaylaştırarak çalışanlara gerçek makine üzerine yerleştirilmiş video eğitimleri sağlar. Dahası, VR kulaklıklarla sahadaki çalışanlar yapay zekayı kullanabilir ve sahadaki sorunları tespit ederken teknisyenlerle uzaktan bağlantı kurabilir.

Geleneksel olarak, çalışanların ekipman bakımı ve denetimi konusunda eğitilmesi, fiili sahanın ziyaret edilmesini gerektiriyordu. Sanayi kuruluşları için yeryüzüne mal oluyor, hem eğitmenlerin hem de kursiyerlerin zamanını boşa harcıyordu. Bununla birlikte, kendi kendine yönlendirilen VR, bakım kılavuzlarıyla birlikte gelir ve saha çalışanlarının sorunları hızlı bir şekilde nasıl denetleyeceklerini veya gidereceklerini öğrenmelerine olanak tanır.

Sürükleyici VR endüstriyel eğitiminin faydaları

  • Daha iyi duygusal bağlantı
  • Tamamen güvenli ortam
  • Genel üretkenliği artırır
  • Çalışanların daha hızlı beceri kazanması
  • Daha odaklı öğrenme
Resim
X